Kartoffelsalat – zemiakový šalát
Milé opatrovateľky ak premýšľate čo k nedeľnému rezňu vyskúšajte obľúbený nemecký Kartoffelsalat. Prinášame vám jednoduchý a hlavne chutný recept, ktorý si zamilujete!
Príprava : 70 minút
Počet porcií: 4
Suroviny:
- 1 kg zemiaky
- 1 cibuľa
- 1 PL horčice
- 4 PL bieleho vínneho octu
- 4 PL slnečnicového oleja
- 2 dl zeleninový bujón, horúciy
- 1,5 - 2 ČL soli
- troška korenia Pfeffer (čierne a biele mleté korenie, cayenské korenie)
- ½ uhorky alebo menšia šalátová uhorka
- 2 zväzky pažítky
Postup: Zemiaky uvaríme a horúce ošúpeme. Nakrájame ich na plátky hrubé asi 5 mm a vložíme do misy. Nakrájanú cibuľu zmiešame s horčicou, octom, olejom a bujónom. Dochutíme soľou a korením. Zemiaky zalejeme omáčkou a necháme 30 minút odležať. Medzi tým uhorku ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme na polovicu, zbavíme jadierok a nakrájame na plátky hrubé asi 3 mm. Pažítku nakrájame nadrobno. Pažítku aj uhorku pridáme k šalátu. Dobrú chuť!