Čas prípravy a varenia: 35 minút
Porcie: 4
Suroviny:
- 2 cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 300 g zemiakov
- 400 g mrkvy
- 600 g zelených fazúľ
- 3 stonky tymiánu
- 350 gramov chudého hovädzieho mäsa
- 250 g údenej slaninky
- 2 lyžice slnečnicového oleja
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 2 bobkové listy
- soľ
- korenie
- 2 lyžice bieleho vínneho octu
Postup:
- Zeleninu očistíme a ošúpeme. Cibuľu, cesnak nakrájame nadrobno a zemiaky a mrkvu nakrájame na kocky. Dlhšie fazuľky prekrojíme na polovicu. Čerstvý tymián opláchneme a osušíme.
- Mäso a slaninu nakrájame na kocky. V hrnci zohrejeme olej. Slaninu v ňom necháme asi 5 minút dochrumkava osmažiť. Mäso krátko, ale prudko opečieme. Pridáme cibuľu, cesnak a zemiaky a restujeme asi 2 minúty.
- Zalejeme vývarom a privedieme do varu. Znížime teplotu a varíme asi 20 minút. Pridáme bobkový list a tymian a dochutíme soľou a korením.
- Asi po 5 minútach varenia pridáme fazuľu a mrkvu a dovaríme až do konca. Dochutíme soľou, korením a octom.